Nieuws

Nieuws

Bericht van de rommelmarktcommissie

Onlangs is de rommelmarktcommissie bij elkaar geweest om met elkaar na te denken over de mogelijkheid om in september de rommelmarkt te organiseren. Na uitvoerig overleg vinden wij het niet verantwoord  om een dergelijk grootschalig evenement te organiseren. We hebben nagedacht over eventuele alternatieven zoals het organiseren van een kleinschalige rommelmarkt, bijvoorbeeld alléén buiten op het kerkplein en de straat. Ook hier hebben we te maken met beperkingen zoals maximaal aantal bezoekers, looproutepaaltjes met afzetlint bij de kramen.
We willen graag een open en gastvrije uitstraling hebben en met  alle regels en beperkingen is dat vrijwel onmogelijk.

 
Nieuws Nieuws

5 - 18 augustus: Expositie God van de regenboog 🌈 

Opening: 5 augustus 20.00 uur door locoburgemeester Astrid van Weijenberg.
Expositie is te bezichtigen t/m 18 augustus (toegang gratis).

FOTOGRAFIE – YENTL SLIK
Het christendom en de LHBTQ+ community zijn twee werelden die elkaar doorgaans niet begrijpen. Met deze serie hoopt fotograaf Yentl Slik deze twee werelden met elkaar te verbinden en brengt zij LHBTQ+ christenen als heilige figuren in beeld. Dit symboliseert dat God een inclusieve God is die onvoorwaardelijk van iedereen houdt, zonder uitzonderingen.

CARTOONIST – WALTER DIJKSHOORN
Walter houdt ervan om in zijn cartoons met milde ironie christelijke gebruiken en leringen op de hak te nemen. Met zijn cartoons wil hij de lezer vooral aan het denken zetten. Als er dan ook nog iets te lachen valt is dat mooi meegenomen. Hij heeft voor deze expositie een paar uitdagende cartoons uitgezocht die passen in het thema God van de regenboog. 

DICHTER EN DANSER – ENNIO DROST
Ennio heeft zijn hobby zijn werk kunnen maken, want hij is dansdocent, choreograaf, drama docent, dichter en schrijver. Kortom: hij noemt zichzelf een levenskunstenaar. De gebeurtenissen en levenslessen in zijn leven zet hij letterlijk om in bewegende, geschreven of gesproken kunst. Voor deze expositie heeft hij een aantal schitterende gedichten op papier gezet, waarvan de zinnen de ziel raken.

Locatie: Grote Kerk, de Zarken 2 in Monnickendam.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.00 uur
Parkeren is gratis

 
Nieuws Nieuws

24/6 - Nieuw besluit Kerkenraad over de kerkdiensten

De kerkenraad van de PGM heeft het advies van de Protestantse Kerk Nederland van 23 juni jl. voor de versoepeling van de corona maatregelen tijdens de kerkdiensten overgenomen. Dit betekent vanaf nu voor de kerkdiensten van de PGM dat:
- Vanaf zondag 27 juni er maximaal 100 kerkgangers in de Grote kerk en 80 kerkgangers in de Opstandingskerk aanwezig mogen zijn, exclusief medewerkers.
- Tijdens de diensten samenzang weer mogelijk is.
- De maatregel om 1,5 meter afstand te houden van kracht blijft.
- Vooraf aanmelden voor de dienst niet meer nodig is; bij de ingang van de kerk zullen wel uw contactgegevens genoteerd worden.